• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Onderwijs-zorgarrangementen

Een onderwijs-zorgarrangement (oza) combineert onderwijs en zorg en is een integrale samenwerking tussen onderwijs, jeugdhulp en/of zorg. Dit is altijd maatwerk. In dit dossier vinden onder meer gemeenten, schoolbesturen,  jeugdhulporganisaties en samenwerkingsverbanden informatie over oza's, met daarbij aandacht voor de rol van de verschillende organisaties. Ook vindt u hier inspirerende praktijkvoorbeelden, handreikingen en praktische instrumenten.

OplossingenLab: Zorg en onderwijs voor leerlingen, hoe te organiseren en te financieren?

30 mei 2018 - Utrecht

Werkt u in of samen met scholen voor leerlingen met ernstige verstandelijke/meervoudige beperkingen en wilt u van andere regio’s leren? Het Nederlands Jeugdinstituut, LECSO en de VGN nodigen u van harte uit voor het OplossingenLab op 30 mei 2018 in Utrecht. 

Oza's in ontwikkeling

In samenwerking met onder andere het LECSO, ondersteunt het NJi professionals, beleidsmakers en bestuurders vanuit onderwijs, gemeente en instellingen bij het vormgeven en verder ontwikkelen van onderwijs-zorgarrangementen.

Dit gebeurt via verschillende activiteiten. Denk aan kennis en praktische tools ontwikkelen, een regioplan opstellen, advies op maat bieden en het organiseren van landelijke werkbijeenkomsten waar de uitwisseling van kennis en ervaring centraal staat.

Vragen? Neem contact op met Joanne van den Eijnden.

Vragen?

Joanne van den Eijnden is contactpersoon.

Foto Joanne van den Eijnden

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.