Wanneer het in een gezin onveilig is, heeft het gezin hulp nodig. Steun van bijvoorbeeld familie, buren, school of professionele hulp. Jeugdbescherming is belangrijk als de situatie voor kinderen zeer onveilig is en vrijwillige hulp onvoldoende helpt. De rechter legt dan een kinderbeschermingsmaatregel op, zoals een ondertoezichtstelling. De hulp is dan verplicht. Een jeugdbeschermer helpt ouders en kinderen, zodat kinderen zich gezond en veilig kunnen ontwikkelen.
Uitgelicht
-
Wat kan ik doen als ik vragen heb over jeugdbescherming?
JongerenOudersWat kun je doen als je te maken hebt met jeugdbescherming en er vragen over hebt? Wat kun je doen als ik het ergens niet mee eens ben?
-
Met wie krijgt een gezin te maken bij zorgen over de veiligheid?
Bij zorgen over de veiligheid in een gezin, kan het gezin te maken krijgen met verschillende instanties en professionals.
-
Hoe werk je goed samen met ouders en kinderen in de jeugdbescherming?
ProfessionalsDe beslissing welke hulp je inzet heeft grote impact op een gezin. Een goede samenwerkingsrelatie is essentieel.
-
Uithuisplaatsingen van kinderen roepen veel vragen op
ProfessionalsBeleidsmakersTom van Yperen schetst diverse kanten van uithuisplaatsingen, zoals de besluitvorming en de verwachtingen in de samenleving.