• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws van het NJi

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten en producten en het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Reflectietool integrale zorg voor kind en gezin

Kinderen met een chronische lichamelijke of psychische aandoening en hun gezinnen hebben vaak te maken met veel verschillende hulpverleners en organisaties. Voor hen ontwikkelden Vilans en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) de reflectietool Integrale zorg voor kind en gezin. De tool is een hulpmiddel voor professionals om de zorg zo goed mogelijk te organiseren rond de behoeften van kind en gezin.

Oproep: Voorkom uitval in de pleegzorg. Doet u mee?

Voor het project 'Actieonderzoek continuïteit pleegzorg' zijn we op zoek naar tien pleegzorgaanbieders die willen werken aan het voorkomen van breakdown en van uitval van pleegouders in hun organisatie. Wilt u zich samen met collega's, samenwerkingspartners en pleegouders inzetten voor dit doel? Doe dan mee aan dit project.

Effectieve mediawijsheidprogramma's

Er zijn steeds meer mediawijsheidprogramma's. Hoe weten scholen, leerkrachten en mediacoaches welke het meest effectief is om kinderen mediawijs op te laten groeien? Mediawijzer heeft een checklist gemaakt, die aansluit op de werkwijze en uitgangspunten van de databank Effectieve Jeugdinterventies. Het NJi heeft hier een bijdrage aan geleverd.

Wim Gorissen verlaat Nederlands Jeugdinstituut

Wim Gorissen, programmadirecteur Effectiviteit en Vakmanschap, gaat het Nederlands Jeugdinstituut verlaten. Per 1 december 2018 treedt Gorissen aan als directeur van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG).

Jongvolwassenen na jeugdbescherming en jeugdreclassering beter in beeld

Jongeren met een jeugdbeschermings- en/of jeugdreclasseringsmaatregel zijn kwetsbaar in hun overgang naar volwassenheid. Ze kunnen, zowel voor als na hun 18e jaar, problemen hebben met onderwijs, werk, inkomen, justitie en de wijze waarop de zorg georganiseerd is.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.