Veilig opgroeien
Veilig opgroeien is een zaak van iedereen. Vrijwel iedereen krijgt met onveiligheid te maken. In het gezin en daarbuiten. We kunnen ons allemaal een voorstelling maken van kinderen of jongeren die eenzaam zijn, gepest worden of met geweld te maken hebben. Hoe voer je het gesprek hierover als je het even niet meer weet? Of als zorgen hebt over jezelf of iemand in je omgeving? Op deze pagina vind je kennis en praktische informatie.
Jongeren begeleiden bij hun online levens
Het is belangrijk dat kinderen en jongeren goed leren omgaan met de online wereld. Hiervoor hebben ze hun ouders en andere opvoeders nodig. In het online magazine 'Jongeren begeleiden bij hun online levens' vind je inzichten, voorbeelden en praktische handvatten.
Met wie en hoe voer je het gesprek hierover als jij als jongere, ouder, professional of beleidsmaker het even niet meer weet? Of zorgen hebt over jezelf of iemand in je omgeving? Lees meer over:
PestenKindermishandelingJeugdbeschermingScheidingSeksueel grensoverschrijdend gedragSeksuele uitbuitingRadicaliseringJeugdcriminaliteit
Uitgelicht
-
Anders kijken naar veiligheid
Anders kijken naar veiligheidProfessionalsBeleidsmakersHet is tijd om door andere brillen naar de veiligheid van kinderen te kijken en beter te begrijpen waarom we eigenlijk doen wat we doen.
-
Wat kan ik doen als het thuis niet goed gaat?
Wat kan ik doen als het thuis niet goed gaat?Voor wieJongerenMisschien voel jij je thuis niet altijd veilig, of gaat het bij jou thuis niet goed. Lees hier waar je terecht kunt met je vragen en zorgen, of voor hulp.
-
Hoe organiseer ik een multidisciplinair overleg bij zorgen over veiligheid?
Hoe organiseer ik een multidisciplinair overleg bij zorgen over veiligheid?Voor wieProfessionalsProfessionals bespreken in een multidisciplinair overleg zorgen over de ontwikkeling van een kind of jongere. Hoe doe je dat?
-
Zo thuis mogelijk opgroeien
Zo thuis mogelijk opgroeienVoor wieProfessionalsHoe zorgen we er samen voor dat kinderen zo thuis mogelijk opgroeien? Dat lees je op deze pagina's.
Laatste nieuws
Week tegen Kindermishandeling: 'Blijf in contact'
Week tegen Kindermishandeling: 'Blijf in contact''Laat me niet los', is het thema van de Week tegen Kindermishandeling. Agnes Derksen: 'Blijf in contact met het gezin als je je zorgen maakt.'
Aantal jongeren in jeugdbescherming daalt
Aantal jongeren in jeugdbescherming daaltHet aantal jongeren dat jeugdbescherming krijgt, is gedaald. Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk zijn geworden voor de jeugdzorg, was dit aantal nog niet eerder zo laag.
'Blijf samen ouderrol vervullen na scheiding'
'Blijf samen ouderrol vervullen na scheiding'Kinderombudsman Margrite Kalverboer roept ouders op om ook na een scheiding samen voor een kind te blijven zorgen.
Adviescommissie: Behoud Raad voor de Kinderbescherming
Adviescommissie: Behoud Raad voor de KinderbeschermingDe Raad voor de Kinderbescherming moet als aparte organisatie blijven bestaan, stelt de Adviescommissie Rechtsbescherming en Rechtsstatelijkheid.
Reflectievragen voor wijkteams
Wijkteams hebben een belangrijke taak in het signaleren en verbeteren van onveilige opvoedsituaties voor kinderen. Deze vragen helpen je om te reflecteren. Zo kom je erachter wat goed gaat, en wat nog beter kan.