Akkoord over caseload jeugdbeschermers

Er is een principeakkoord bereikt over het afbouwen van de caseload en het verminderen van de werkdruk bij jeugdbeschermers. Dat meldt FNV Jeugdzorg na onderhandelingen met de werkgevers in de jeugdbescherming.

Het aantal cliënten per jeugdbeschermer gaat vanaf 1 mei stapsgewijs omlaag, tot uiteindelijk maximaal twaalf kinderen per fulltime medewerker in de loop van 2024. Eerder bleek dat jeugdbeschermers tweemaal zoveel kinderen en gezinnen bijstaan als maximaal zou mogen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het verlichten van de administratieve druk en het verbeteren van de werkomstandigheden.

Het akkoord komt na maanden van actievoeren door jeugdbeschermers. Eind vorig jaar begonnen ze met acties tegen de hoge werkdruk. Eerst door de telefonische bereikbaarheid te verminderen, later door ook niet meer bij rechtszaken aanwezig te zijn en het aantal huisbezoeken te verminderen.

De FNV legt het akkoord voor aan haar leden. Zij krijgen tot 6 april om te stemmen. Tot die tijd blijven alle lopende acties doorgaan.

Bron: FNV; Nos.nl

Meer informatie

Bericht FNVBericht Nos.nl