1 op 6 scholen biedt gratis schoolmaaltijd

Een op de zes scholen biedt gratis schoolmaaltijden aan in het kader van het programma Schoolmaaltijden van het ministerie van OCW. Dat meldt het Rode Kruis, dat samen met het Jeugd Educatiefonds de maaltijden verzorgt.

Basisscholen en middelbare scholen kunnen zich sinds 29 maart aanmelden voor gratis schoolmaaltijden voor hun leerlingen. Scholen komen in aanmerking voor het programma als minstens 30 procent van de leerlingen komt uit een gezin met een relatief laag inkomen.

Scholen kunnen kiezen voor een maaltijd op school of thuis. Voor een maaltijd op school krijgen scholen per leerling 9 euro voor de inkoop van eten bij de supermarkt, wijkteams die broodjes smeren of een cateraar die op school komt. Bij een maaltijd thuis kunnen scholen hun leerlingen helpen met boodschappenkaarten ter waarde van 11 euro per kind per week.

Een derde van de scholen kiest voor de boodschappenkaarten. Inmiddels hebben zo'n 3.000 leerlingen een boodschappenkaart ontvangen waarmee hun ouders eten kunnen kopen.

Het grootste deel van de deelnemende scholen komt uit Zuid-Holland en Noord-Holland. Scholen kunnen zich nog aanmelden. Het programma loopt tot 31 december 2023.

Bron: Rode Kruis

Meer informatie

Bericht Rode KruisProgramma Schoolmaaltijden

Lees ook