Nieuwe handreiking School & Omgeving voor werken aan kwaliteit
Hoe werk je samen aan kwaliteit? Die vraag stond centraal bij de ontwikkeling van een nieuwe handreiking binnen het programma School & Omgeving. De handreiking helpt partners zoals scholen, gemeenten en maatschappelijke organisaties het gesprek te voeren over kwaliteit en daar samen van te leren.
School & Omgeving is een programma dat kinderen gelijke kansen wil bieden. Coalities van scholen, gemeenten en partijen uit het veld werken samen aan een aanbod dat kinderen in hun ontwikkeling stimuleert. Dat gebeurt via een talentgerichte benadering. Kinderen leren zo waar ze goed in zijn, op zichzelf te bouwen en de wereld te ontdekken.
Een werkgroep en een brede klankbordgroep met professionals uit het hele land werkten samen aan de handreiking. Onder begeleiding van Chaja Deen van het NJi en onderwijspedagoog Noor Waardijk bundelden zij praktijkervaringen en inzichten. 'Elke school en wijk is anders', zegt Chaja Deen. 'Het programma biedt daarom ruimte om lokaal keuzes te maken. De handreiking helpt coalities om bewuste keuzes te maken, samen te leren en hun aanpak te versterken. Maar belangrijker nog: het ondersteunt wat echt werkt voor kinderen.'
Meer informatie
Lees ook
-
Onderwijsinspectie: Te veel talent onbenut
Onderwijsinspectie: Te veel talent onbenutOp veel scholen is het onderwijs van voldoende kwaliteit, maar te veel talent van leerlingen blijft onbenut, aldus De Staat van het Onderwijs.
-
Verwachtingen van de leerkracht, invloed op ontwikkelkansen en leerprestaties
Verwachtingen van de leerkracht, invloed op ontwikkelkansen en leerprestatiesDe verwachtingen van leerkrachten hebben invloed op de ontwikkelkansen en leerprestaties van leerlingen. Wat zijn leerkrachtverwachtingen?
-
Bijdragen aan een positief pedagogisch klimaat in de klas
Bijdragen aan een positief pedagogisch klimaat in de klasVoor wieProfessionalsAls leraar heb je een belangrijke rol in het bouwen en versterken van een gezond pedagogisch klimaat binnen de klas. Maar hoe doe je dat?
-
Hoe kun je als leerkracht kansengelijkheid bevorderen in de klas?
Hoe kun je als leerkracht kansengelijkheid bevorderen in de klas?Voor wieProfessionalsLeerlingen met dezelfde capaciteiten krijgen niet altijd dezelfde kansen. Wat kun je als leerkracht doen om deze ongelijkheid te doorbreken?
Nieuwsbrief Jeugd
Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.
Pers
Ben je journalist? Dan kun je:
- je vraag stellen via pers [at] nji.nl (pers[at]nji[dot]nl)
- bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
- bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)