Jongeren tussen de 16 en 27 jaar maken een ontwikkeling door naar volwassenheid. Ze komen in deze levensfase veel veranderingen, uitdagingen en soms ook knelpunten tegen. Sommige jongeren hebben bij hun ontwikkeling extra steun nodig, waardoor ze een stevige basis hebben en lekker in hun vel zitten. Denk aan steun op de gebieden van de overstap van school naar werk, relaties opbouwen, omgaan met instanties, gezond leven en zelfstandig wonen. Op deze pagina vind je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, actualiteiten en onderzoeken op dit gebied.
Relevante nieuwsberichten
Impact maken in Zwolle, ook vanaf de zijlijn
De gemeente Zwolle ondersteunt het MDT-project Impacter, waarbij jongeren begeleiding krijgen van een coach. In dit artikel vertelt Michiel van Willigen, wethouder in Zwolle, over dit project. 'Het was voor mij een openbaring dat veel jongeren na school niet weten wat ze moeten doen en hier niks voor is georganiseerd', aldus Van Willigen.
JongPIT wint een Appeltje van Oranje
JongPIT is één van de winnaars van een Appeltje van Oranje. Stichting JongPIT wint een Appeltje omdat zij zich op een bijzondere manier inzetten voor jongeren met een chronische of psychische aandoening of beperking. Zodat zij volwaardig kunnen meedoen in de samenleving.
Relevante onderzoeken
Een kookboek voor thuisgevoelens van jongeren
In dit kookboek worden belangrijke inzichten gedeeld over het ontwikkelen van een thuisgevoel. Dit kookboek is gericht op professionals die met jongvolwassenen werken en professionals die zich bezig houden met woonvormen gericht op jongvolwassenen.
SER-publicatie Jongeren en het zorgen voor hun morgen
Jongeren maken zich zorgen over hun toekomst. Veertien adviesraden van de regering en het parlement werkten samen aan een inspiratiebundel van artikelen, waarin zij de samenleving en politiek oproepen om te zorgen dat de huidige én toekomstige jonge generaties een hoopvolle toekomst tegemoet kunnen gaan.
Kwetsbare gezinnen en de vertrouwde mensen om hen heen
Deze eerste publicatie van de Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Holland (RKJ-NH) is bedoeld voor professionals en gaat over samenwerken met het informeel netwerk. Wat zijn, in de samenwerkingsdriehoek tussen crisiswerker, gezin en informeel netwerk, de werkzame principes bij het verminderen van onveiligheid in gezinnen zodat het risico op uithuisplaatsing afneemt?
Wil je wekelijks per e-mail op de hoogte blijven? Neem dan een gratis abonnement op de Nieuwsbrief Jeugd.
