Waar kunnen mijn kind en ik terecht voor hulp?

Hebben jij of je kind vragen over seksueel grensoverschrijdend gedrag? Of heeft je kind te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Er zijn allerlei organisaties die jullie kunnen helpen. Zij kunnen gratis en anoniem vragen beantwoorden, een luisterend oor bieden en advies geven.

Hulp in je eigen omgeving

Het kan opluchten en helpen om met iemand in je eigen omgeving over je zorgen te praten. Bespreek het bijvoorbeeld met de leerkracht of mentor van je kind. Of deel het met vrienden of familie. Ook het wijkteam of jongerenwerkers in de buurt kunnen helpen. Bovendien kan je huisarts je vaak hulp bieden.

Anonieme hulplijnen

Er zijn verschillende hulplijnen waar je anoniem je vragen kunt stellen en advies kunt krijgen.

Centrum Seksueel Geweld 

Hulp voor iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. 

Bereikbaar via: 0800-0188 en chat
Openingstijden: 24/7 

Online beelden verwijderen

HelpWanted is een organisatie waar je anoniem en laagdrempelig advies kunt krijgen bij online grensoverschrijdend gedrag. Ze helpen je bijvoorbeeld om beeldmateriaal van het internet af te krijgen. Ze zijn bereikbaar via mail, chat en telefoon: 020 - 261 52 75.

Take It Down is een programma waarmee je verdere verspreiding van foto's en video's kunt voorkomen. Je geeft aan om welke foto of video het gaat en het programma zoekt dan naar kopieën daarvan om ze te verwijderen. Dit kan niet op alle platforms. Bekijk op de website op welke platforms het werkt.

Slachtofferhulp Nederland 

Hier kun je terecht voor de emotionele steun van jouw kind, maar ook voor hulp in een eventueel strafproces. De ondersteuning is altijd gratis.  

Bereikbaar via: 0900-0101 en chat
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur

Alles oké? Supportlijn 

Voor hulp aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. 

Bereikbaar via: 0800-0450 en chat
Openingstijden: elke dag tussen 14.00 en 22.00 uur 

De Kindertelefoon

Is je kind tussen de 8 en 18 jaar? Dan kan het de Kindertelefoon bellen over al diens vragen en zorgen.

Bereikbaar via: 0800-0432 en chat
Openingstijden: elke dag tussen 11.00 uur en 21.00 uur 

De Oudertelefoon

De Oudertelefoon biedt steun aan alle opvoeders. Zij beantwoorden je vragen en geven advies over opvoeden, of bieden een luisterend oor.

Bereikbaar via: 085 130 46 58  en chat
Openingstijden: werkdagen tussen 09.00 en 15.00 uur en tussen 20.00 en 22.00 uur

Centrum Veilige Sport Nederland

Heb je vragen, zorgen of wil je een melding maken over de veiligheid op de sportvereniging van jou of je kind? Kijk dan of er een vertrouwenspersoon of vertrouwenscontactpersoon is bij de vereniging met wie je je zorgen kunt delen. Verder kun je ook terecht bij Centrum Veilige Sport Nederland.

Bereikbaar via: 0900-2025590 en chat
Openingstijden: werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur

Stop it now!

Is je kind al volwassen of bijna volwassen en maak je je zorgen dat hij of zij seksuele gevoelens heeft voor minderjarigen? Voor vragen, advies, begeleiding of een luisterend oor kunnen jij en je kind anoniem en vertrouwelijk terecht bij Stop it Now!

Bereikbaar via: 0800-266 64 36  of via chat
Openingstijden: kijk op Stopitnow.nl

Stop it Now heeft ook een lotgenotengroep voor naasten  en een forum voor naasten.

Zedenpolitie

Wil je contact opnemen met de politie? Dan kun je bellen en vragen naar de zedenpolitie. Zij kunnen je vrijblijvend helpen met advies of je helpen met een aangifte. Je kan de situatie ook anoniem bespreken.

Bereikbaar via: 0900-8844

Zoek je als ouder of opvoeder hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor ouders