Versoepeling coronaregels vanaf 25 september

Vanaf zaterdag 25 september is er weer meer mogelijk in Nederland. Onder meer de coronaregels in het onderwijs, rond anderhalve meter afstand houden en bij het bezoeken van evenementen worden dan versoepeld. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt op de persconferentie van 14 september.

Door de hoge vaccinatiegraad en het stabiele aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis is opgenomen, vindt het kabinet het tijd voor minder strenge regels.

Geen mondkapjes in onderwijs

In het voortgezet onderwijs, het mbo en het hoger onderwijs zijn buiten de les- en collegezalen mondkapjes niet langer verplicht. Ook vervalt vanaf 25 september de maximale groepsgrootte van 75 personen in het mbo en hoger onderwijs. Verder hoeven in de kinderopvang en het primair onderwijs niet meer hele groepen en klassen in quarantaine als één kind besmet is met corona.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Voor festivals, optredens, feesten en sportwedstrijden zoals in het betaald voetbal gelden geen maximumaantal bezoekers en sluitingstijden meer. Restaurants, cafés, nachtclubs en discotheken moeten om middernacht sluiten. Op al deze plekken, en in bioscopen en theaters, zijn personen van 13 jaar en ouder verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees ook