VER_haal: over jeugdparticipatie en ervaringsdeskundigen

Onderzoeken, peilingen en gesprekken met jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en beleidsmakers laten een belangrijk signaal horen: jongeren willen beter betrokken worden bij zaken die hen aangaan. Sterker nog, het is een kinderrecht. Maar hoe doe je dat nou, samenwerken met jongeren, of ervaringsdeskundigen een plek geven binnen jouw organisatie? In VER_haal magazine geven jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en onderzoekers het antwoord.

In VER_haal staan de ervaringen van jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en onderzoekers centraal. Zij vertellen over samenwerken met gemeenten, het inzetten van ervaringsdeskundigheid en ze geven tips over hoe je samenwerkt met jongeren en ervaringsdeskundigen. Verwacht hierbij geleerde lessen, de valkuilen waar je op moet letten en praktische tips.

Daarnaast heeft een jongerenredactie elk interview voorzien van een reflectie. Drie jongeren - Mylène, Noah en Nikki - delen wat elk verhaal met hun doet, wat hen opvalt en wat de lezer hiermee kan. Behalve interviews en ervaringsverhalen deelt het magazine ook kennis, informatiebronnen, expertorganisaties en best practices.

Oorsprong en toekomst

VER_haal is het vervolg op Listen Up e-magazine uit 2021. Waarbij VER_haal met zijn nieuwe titel voortbouwt op de inmiddels bekende conferenties VER_diep, VER_nieuw en VER_ander.

VER_haal is onder deze titel de eerste editie van een jaarlijks terugkerend magazine over jongerenparticipatie en de inzet van ervaringsdeskundigen. Een oproep om input te delen voor de editie van volgend jaar, volgt in de eerste maanden van 2023.

Samenwerkende partijen

Dit magazine is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen het NJi, de NJR, ExpEx, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en een betrokken jongerenredactie.

Zelf een impuls geven?

Wil je als jeugdhulporganisatie jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid een impuls geven en heb je daar geld voor nodig? Kijk dan eens of een subsidie van Erasmus+ Jeugd past bij jouw organisatie.
 

VER_haal

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)