14% jonge vrouwen kiest natuurlijke anticonceptie

14 procent van de vrouwen van 18 tot en met 29 jaar gebruikt natuurlijke methoden om een zwangerschap te voorkomen. De meest genoemde reden is dat vrouwen geen hormonen willen gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Rutgers.

Als andere reden voor het gebruik van een natuurlijke methode zegt 41 procent meer in contact te willen zijn met het eigen lijf en de natuurlijke cyclus. 35 procent is bang dat hormonen slecht zijn voor de gezondheid.

Van de vrouwen die een natuurlijke methode gebruiken, kiest 4 procent voor terugtrekken en houdt 10 procent haar vruchtbare dagen bij. Daarvoor houden de meeste vrouwen hun cyclus bij in de agenda of kalender.

Sociale media

Jongere vrouwen tot 24 jaar noemen vaker positieve verhalen op sociale media als reden voor het gebruik van natuurlijke methoden dan vrouwen tussen 25 en 29 jaar.

35 procent zegt dat hun partner heeft geholpen bij de keuze voor een natuurlijke methode. 22 procent kreeg informatie van vrienden en vriendinnen en websites. 16 procent vond informatie via verhalen op sociale media.

Bron: Rutgers

Bericht RutgersOnderzoek Rutgers

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.