Mulock Houwer-lezing 2024

Op dinsdag 19 november 2024 organiseren Het Nederlands Jeugdinstituut en Defence for Children Nederland de dertiende Mulock Houwer-lezing. Dit jaar spreekt Levi van Dam, bijzonder hoogleraar Veerkrachtig Opgroeien, de lezing uit.

We willen allemaal een zo klein mogelijk aantal uithuisplaatsingen. Toch daalde de afgelopen tien jaar het aantal kinderen dat niet bij hun eigen ouders kan opgroeien niet. Wat is daarvan de impact? En hoe kan het wel? Levi van Dam neemt ons mee in wat nodig is voor kinderen om zo thuis mogelijk op te groeien. Ook vertelt hij aan de hand van een aantal ervaringen van jongeren hoe het wel kan.

Mulock Houwer

Daniël Mulock Houwer (1903-1985) is een markante figuur uit de geschiedenis van de jeugdzorg. Opgegroeid in tehuizen zou hij op latere leeftijd een fervent pleitbezorger worden van modernisering in de jeugdzorg en de kinderbescherming met daarbij het kind als uitgangspunt. Met de jaarlijkse Mulock Houwer-lezing willen het Nederlands Jeugdinstituut en Defence for Children meer aandacht vragen voor het werk en de betekenis van pioniers, vernieuwers en invloedrijke denkers en doeners uit de geschiedenis van de jeugdzorg.

Inschrijven

Inschrijven voor de Mulock Houwer-lezing kan vanaf oktober.

De Mulock Houwer-lezing komt tot stand in samenwerking met Pro Juventute en de Canon Zorg voor de Jeugd.

Meer informatie

Mulock Houwer-lezing

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)