Girls' Choice. Wensen en grenzen in intimiteit

Girls' Choice is een bordspel over relaties en seksualiteit voor meiden.

Erkend als: 
Goed onderbouwd
Op: 
Door: 
Deelcommissie Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering
Erkend als integraal vve-programma.: 
Momenteel in herbeoordeling: 
Gericht op: 
Seksualiteit, Weerbaarheid
Leeftijd: 
10 tot en met 15 jaar
Doel: 
Bevorderen positieve ontwikkeling
Methode: 
Groepsgerichte aanpak
Locatie: 
In de school
Uitvoering: 
Basisvoorziening

Doelgroep

Meiden van 10 tot en met 15 jaar. Het bordspel kent twee varianten: een voor 10- tot en met 12-jarigen en een voor 13- tot en met 15-jarigen.

Aanpak

Het spel stimuleert meiden om te praten over relaties en seksualiteit en over het belang van veilige, gewenste en gelijkwaardige seksuele en relationele contacten. Girls' Choice kan met twee tot tien deelnemers gespeeld worden.

De spelers krijgen vragen en opdrachten rond vijf thema's: seksualiteit en relaties, veilig vrijen, zwangerschap en moederschap, jongens, en weerbaarheid. De vragen en opdrachten zijn gericht op kennis, houding, inzicht in risico's en vaardigheden die te maken hebben met wensen en grenzen, anticonceptiegebruik, genderopvattingen, seksualiteit en relaties. Het doel is dat meiden hier op een ongedwongen manier over praten.

Het spel kan ingezet worden op scholen en in het jeugd- en jongerenwerk en het welzijnswerk.

Tijdsinvestering

Het spel duurt 45 tot 90 minuten. Het kan meerdere keren achter elkaar gespeeld worden. Spelbegeleiders – docenten, jongerenwerkers, jeugdhulpverleners en ggd-medewerkers – volgen een e-learning van een uur. Het doornemen van de handleiding, spelregels en achtergrondinformatie kost hen een half uur tot een uur.

Meer weten?

Meer weten over deze interventie? Neem contact op met: