Online bronnen over depressie

Enkele suggesties voor online informatie over depressie.

Brainwiki
Deze website is ontwikkeld door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie voor jongeren met psychische problemen en hun omgeving. De site geeft informatie over deze problemen maar besteedt ook veel aandacht aan het leven zelf. Kinderen zijn immers veel meer dan alleen de stoornis die ze hebben.

GGZ Richtlijnen
GGZ-richtlijnen biedt toegang tot de multidisciplinaire evidence based richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van patiënten met psychische stoornissen. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld onder auspiciën van de Landelijke stuurgroep of het Trimbos-instituut.

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie: Depressie
Website met kennis over de diagnose en behandeling van depressie bij kinderen en adolescenten. Professionals in de jeugd-ggz krijgen inzicht in onder andere: klinisch beeld, etiologie, prevalentie, comorbiditeit, diagnostiek, behandeling, en beloop en prognose. De site bevat ook onderbouwde kennis over depressie voor ouders en jongeren, gemeenten en scholen.

MIND Blue Alles over somberheid en depressie
MIND Blue is ontstaan uit een samenwerking tussen de Depressie Vereniging en MIND. MIND Blue brengt mensen met en zonder depressieve klachten in beweging door hen te informeren, inspireren, motiveren en te ondersteunen. Mind Blue is voor en door mensen met depressieve ervaringen en vormt samen met organisaties in Nederland een beweging.

Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie
Het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie wil bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met angst- en stemmingsklachten.

Trimbos-instituut: Depressie
Informatie van Trimbos-instituut voor professionals over depressie.

Volksgezondheidenzorg.info / Stemmingsstoornissen
Volksgezondheidenzorg.info is een product van het RIVM. De site biedt open data en onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie.