• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Transformatie jeugdhulp

Kwaliteitskompas: resultaatgericht werken aan jeugd- en opvoedvraagstukken

Hoe kan een gemeente alle onderdelen van het stelsel versterken, van de pedagogische basisvoorzieningen tot speciale scholen? Dat gaat niet vanzelf. Met behulp van het Kwaliteitskompas ondersteunen het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en Vilans gemeenten om te sturen op kwaliteit en resultaat.

Zes stappen

Het Kwaliteitskompas, voorheen bekend als het kwaliteitsmodel, helpt gemeenten om in zes stappen zicht én grip te krijgen op de realisatie van hun transformatiedoelen.

Download het Kwaliteitskompas als klikbare pdf  en volg de stappen.

Meer informatie bij de zes stappen:

Het Kwaliteitskompas in de praktijk

Veel gemeenten kijken naar een woud van cijfers en informatie als ze hun beleid voor het sociale domein willen beoordelen. Maar vaak zeggen deze weinig over het gewenste effect, namelijk dat de inwoners er beter van worden. het Kwaliteitskompas is een uitkomst. Onder andere de gemeenten Culemborg, Rotterdam en Haarlem zijn enthousiast over de nieuwe aanpak: 'Het geeft richting aan wat we willen bereiken.'

Kwaliteitskompas - Zicht en grip op het social domein

Ontschotting sociaal domein is essentieel

De gemeente Boxtel bundelde haar krachten met de plaatselijke jeugdinstelling om de verschillende werelden van jongeren zo vroeg mogelijk in beeld te krijgen.

Het kind centraal

Haarlem is trots op wat ze in de afgelopen jaren heeft neergezet. Toch ziet de gemeente ook genoeg mogelijkheden om de jeugdhulp beter te maken. Dat kan door de partners in de keten beter samen te laten werken.

Advies en ondersteuning

Doe je als gemeente de goede dingen en doe je die goed? Het Nederlands Jeugdinstituut kan u aan de hand van het Kwaliteitskompas helpen om het kwaliteitsproces op gang te brengen.

Foto Marloes  Driedonks

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.