Voor de Jeugd Dag 2022 online te bekijken

Op maandag 7 november trakteerden we je op de Voor de Jeugd Dag 2022 non-stop op inspirerende verhalen, inhoudelijke sessies en talkshows. Het volledige programma is online beschikbaar. Hier zijn 55 sessies te bekijken over inspirerende, verdiepende en vernieuwende jeugdonderwerpen. 

Thema's: thuis, vrije tijd, school en opvang

Hoe kan samenwerking tussen opvoeders de kans vergroten dat kinderen en jongeren zich goed ontwikkelen? Bij die vraag stonden we stil met jongeren, leerkrachten, ervaringsdeskundigen, sportcoaches en andere betrokkenen. De sessies stonden in het teken van de drie omgevingen waarin kinderen en jongeren opgroeien: thuis, vrije tijd, school en opvang.

Een greep uit het programma

Thuis

Inzet van ervaringsdeskundigheid: Wat werkt goed? Wat zijn struikelblokken? Talkshow met onder andere ervaringsprofessional Mannus Boote.

Opvoeden tussen twee culturen: Marwah Mohammad uit Jemen deelt haar ervaring met ouderschap in Nederland en vertelt over haar rol in de Ouderschapsbijeenkomsten van VluchtelingenWerk.

Vrije tijd

Vrij belangrijk: het organiseren van leuke en goede vrijetijdbesteding: iedereen wil een goed en leuk aanbod voor de vrijetijdsbesteding van kinderen en jongeren. Hoe organiseer je dat? Jongeren, gemeente en begeleiders in gesprek.

Sport door de bril van het kind: Imane Valk (14) zit in een Topsportklas. Ze praat over een positief sportklimaat, met onder meer Nicolette Schipper-van Veldhoven, lector Sportpedagogiek.

School en opvang

De kracht van de community: In Den Bosch werken gemeente, onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur en welzijn samen met jongeren én ouders. Een talkshow over de successen en de lessen.

TABOEIEND: over een virtuele en interactieve experience voor voortgezet onderwijs om het taboe te doorbreken op praten over mentale problemen.

Blokkenschema

Alle beschikbare sessies staat nu voor je klaar op de website van de Voor De Jeugd Dag. Check het blokkenschema en kijk de interessante en waardevolle opnames terug.

Sociale media

​​Ook op onze sociale mediakanalen is de Voor de Jeugd Dag actief. Volg ons op Instagram en LinkedIn.

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG. De dag wordt georganiseerd door VNG Connect en het Nederlands Jeugdinstituut is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering.

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)