Welke informatie mag het wijkteam delen?

Heb je meerdere hulpverleners? Dan is het soms nodig dat zij met elkaar informatie over jou en je gezin delen om zo goede hulp te geven. Maar met wie mag het wijkteam informatie delen? En hoe werkt dat? Dat en meer lees je op deze pagina. 

Met wie mag een wijkteam mijn informatie delen?

Wijkteams volgen strikte regels over het bewaren en delen van gevoelige gegevens. Om goede hulpverlening te bieden, is het soms nodig dat wijkteams informatie over jou delen met andere hulpverleners. Is dit het geval, dan zal jouw hulpverlener toestemming vragen aan jou en jouw kind. Ze geven alleen gegevens door die nodig zijn, en alleen aan hulpverleners die direct contact hebben met jou of jouw kind.

Toch zijn er uitzonderingen op de regels: als het wijkteam zich zorgen maakt over de veiligheid van een ouder of kind bijvoorbeeld. Dan kunnen zij ervoor kiezen om informatie te delen zonder toestemming van de ouder.

In de PrivacyApp kun je meer lezen over wat hulpverleners mogen delen in jouw situatie.

Mag het wijkteam mij op de hoogte houden van de hulp aan mijn kind?

In de meeste gevallen wel. Maar als jouw kind 16 jaar of ouder is moet hij hiervoor eerst toestemming geven. Als ouder kun je ook het dossier van je kind inzien als je kind jonger dan 16 jaar is. Vanaf 16 jaar beslist jouw kind zelf of hij dit wel of niet wil. Lees meer in de PrivacyApp of bekijk deze video.

Zoek je als ouder of opvoeder hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor ouders