Hulp van het wijkteam: hoe werkt dat?

Misschien heb je vragen over hoe het wijkteam jou kan helpen. Of wanneer de hulp die je krijgt weer stopt. Dat en meer lees je hier.

Hoe helpt het wijkteam mij?

Als je niet lekker in je vel zit of een vraag hebt, kan een wijkteam je vaak verder helpen. Ze gaan eerst in gesprek met jou. En vaak ook met je ouders. Misschien hebben jullie genoeg aan de tips die zij in dit gesprek geven. Misschien heb je meer nodig. Dan maak je samen een plan. Hierin zetten jullie de vragen die jullie hebben. En de doelen: wat wil je bereiken?

Samen zoeken jullie vervolgens naar oplossingen. Misschien helpt extra begeleiding op school. Of kun je tijdelijk terecht bij een tante of oom als het thuis even niet zo fijn is. Soms is er meer speciale hulp nodig, bijvoorbeeld van een psycholoog. Het wijkteam zorgt dan dat je deze krijgt. Natuurlijk overlegt het wijkteam dit met jou en je ouders. Als jullie dit plan klaar hebben, start de hulp.

Wanneer stopt de hulp van een wijkteam?

Dat is voor iedereen anders. Belangrijk hierbij is: hoe gaat het nu met jou en met je ouders? En zijn de doelen bereikt waaraan jullie wilden werken? Samen met je hulpverlener uit het wijkteam beslis je of de hulp kan stoppen. Het wijkteam neemt soms ook na het stoppen van de hulp nog contact op om te kijken hoe het gaat. Jij kunt ook zelf weer contact zoeken met het wijkteam als je dit nodig vindt.

Moet ik zelf betalen voor hulp van een wijkteam?

Nee, deze is gratis.

Meer over wijkteams

Weten welke informatie we hebben voor jongeren, ouders, professionals en beleidsmakers?

Bekijk het overzicht

Efat Armaghan

Armaghan Efat

medewerker inhoud