• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Databank Effectieve Jeugdinterventies

De databank Effectieve Jeugdinterventies bevat 208 programma's voor hulp bij opgroeien en opvoeden. Deze interventies zijn door een onafhankelijke erkenningscommissie beoordeeld en erkend als 'goed onderbouwd' of 'effectief'.


Nieuwe Erkenningscommissie Justitiële Interventies

Geslaagde introductie

Op donderdag 3 maart 2016 waren ruim 60 ontwikkelaars, beleidsmakers en onderzoekers aanwezig in Utrecht bij de presentatie van de nieuwe Erkenningscommissie Justitiële Interventies. De kennismakingsbijeenkomst werd georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en het Trimbos-instituut.

E-magazine Gezond en wel in de wijk

Wie wil werken aan een gezonde wijk kan kiezen uit vele interventies. Een deel daarvan is erkend. Zeven kennisinstituten presenteren in het e-magazine 'Gezond en wel in de wijk' informatie over de kracht van erkende interventies en een handige toegang tot verschillende databanken met interventies op het gebied van jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gezondheidsbevordering, sport en bewegen, welzijn en ggz.

Schoolklassen gezocht voor onderzoek anti-pestprogramma's

Om te testen of anti-pestprogramma’s effect hebben, zoeken de onderzoekers van Universiteit Utrecht 250 schoolklassen die willen meedoen aan hun onderzoek. Geïnteresseerde scholen vinden meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden op de website:

Vragen?

Angela van Oorschot is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.