Oproep: Wat betekent informele steun voor jou in jouw werk?

Op steeds meer plekken in het jeugdveld wordt aandacht gegeven aan het versterken van het informele netwerk van gezinnen. Tegelijk weten we nog weinig over de rol die informele steun speelt voor professionals en vrijwilligers in het onderwijs, de kinderopvang, vrijetijdsvoorzieningen, jongerenwerk en wijkteams. Het NJi wil daarom graag in gesprek met deze professionals en vrijwilligers over de vraag: wat betekent informele steun voor jou in je werk? 

Waarom dit gesprek?

Bij het Nederlands Jeugdinstituut zijn we aan het werk om kennis te verzamelen over de pedagogische basis en hoe we deze kunnen versterken. Een belangrijk element in die sterke pedagogische basis is informele steun: de steun die kinderen, jongeren en ouders ervaren in hun eigen sociale netwerk. Bijvoorbeeld de buurman die een oogje op de kinderen houdt als ze aan de straat spelen, vrienden met wie je het kunt hebben over de opvoeding, of andere (groot)ouders die je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat.

De vraag aan jou

Ben jij of ken jij een professional in het jeugdveld die met ons in gesprek wil gaan over dit onderwerp? Stuur dan voor 1 mei 2022 een mail naar Marthe van Voorst van Beest. Voor dit gesprek komen we graag bij je op werkbezoek. Deze bezoeken worden in de maand mei gepland. Ook als je nog vragen hebt horen we graag van je!

Alle pagina's over wijkteams

Naar het overzicht