Wat als ik gedupeerd ben door de toeslagenaffaire?

Veel ouders zijn de afgelopen jaren gedupeerd door de toeslagenaffaire. Als je denkt dat je slachtoffer bent van de kinderopvangtoeslagaffaire, kun je je aanmelden bij de Dienst Toeslagen. Die kijkt dan of jij recht hebt op een vergoeding.

Recht op een vergoeding

Ouders bij wie de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvroeg, hebben recht op een vergoeding. Is dit bij jou ook het geval? Dan kun je de Belastingdienst vragen om te herstellen wat fout is gegaan. In sommige gevallen hebben ook ex-partners of nabestaanden recht op compensatie. Op de pagina Herstelregelingen staat een overzicht van de verschillende herstelregelingen.

De Dienst Toeslagen zet na jouw aanmelding een aantal vaste stappen. Die stappen zie je op de pagina Wat gebeurt er na mijn aanmelding?.

Het kost de Dienst Toeslagen veel tijd om de aanmeldingen te verwerken en te beoordelen. Je moet waarschijnlijk dus een tijd wachten op reactie. Een inschatting van wanneer jouw aanmelding aan de beurt is, vind je op Planning herstel.

Ondersteuning van jouw gemeente

Bij je aanmelding kun je aangeven dat je ook ondersteuning van de gemeente wilt. De gemeente neemt dan na jouw aanmelding contact met je op over de ondersteuning die zij je kunnen bieden.

Landelijk ondersteuningsteam

Ben jij gedupeerde van de toeslagenaffaire én is je kind uit huis geplaatst of ergens anders gaan wonen? Dan kun je terecht bij het landelijk ondersteuningsteam. Meer hierover lees je op de pagina Mijn kind is uit huis geplaatst door de toeslagenaffaire.

Ondersteuning voor ouders in het buitenland

Woon je in het buitenland en ben je gedupeerd en in de problemen geraakt door de kinderopvangtoeslag? Dan kun je hulp krijgen van het Ondersteuningsteam voor ouders in het Buitenland.

Zoek je als ouder of opvoeder hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor ouders