Wat als ik gedupeerd ben door de toeslagenaffaire?

Veel ouders zijn de afgelopen jaren gedupeerd door de toeslagenaffaire. Als je denkt dat je slachtoffer bent van de kinderopvangtoeslagaffaire, kun je je aanmelden bij de Belastingdienst. De Belastingdienst kijkt dan of jij recht hebt op een vergoeding.

Ouders bij wie de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde, kunnen recht hebben op een vergoeding. Is dit bij jou ook het geval? Dan kun je de Belastingdienst vragen om te herstellen wat fout is gegaan.

De Belastingdienst zet na jouw aanmelding een aantal vaste stappen. Die stappen zie je hier: Behandelstappen herstel van kinderopvangtoeslag.

Het kost de Belastingdienst tijd om je aanmelding te verwerken en te beoordelen. Je moet waarschijnlijk dus een tijd wachten op reactie. Een inschatting van wanneer jouw aanmelding aan de beurt is, vind je op Planning herstel.

Ondersteuning van jouw gemeente

Bij je aanmelding kun je aangeven dat je ook ondersteuning van de gemeente wilt. De gemeente neemt dan na jouw aanmelding contact met je op over de ondersteuning die zij je kunnen bieden.

Landelijk ondersteuningsteam

Ben jij gedupeerde van de toeslagenaffaire én is je kind uit huis geplaatst of ergens anders gaan wonen? Dan kun je terecht bij het landelijk ondersteuningsteam. Meer hierover lees je op de pagina Mijn kind is uit huis geplaatst door de toeslagenaffaire.

Alle pagina's over de toeslagenaffaire

Naar het overzicht

Ellen Donkers

Ellen Donkers

adviseur en onderzoeker