Waar kan ik terecht voor hulp?

Heb jij te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Dan kan het soms moeilijk zijn om hierover te praten. Maar praten is wel heel belangrijk en kan je helpen. Denk aan de mensen in je omgeving, zoals je ouders of je beste vriend of vriendin. Ook zijn er verschillende organisaties waar jij gratis en anoniem terecht kunt voor hulp. We geven je op deze pagina een overzicht.

Centrum Seksueel Geweld

Hulp voor iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Zij verbinden je door naar een medewerker bij jou in de buurt. Ze kunnen je helpen met psychologische en medische hulp, en helpen je als je naar de politie wil gaan.

Bereikbaar via: 0800-0188 en chat
Openingstijden: 24/7

Huisarts of GGD

Je huisarts kan je verwijzen naar de hulpverlening die relevant is voor jou. Je kunt ook naar het Centrum Seksuele Gezondheid van de GGD in jouw regio gaan. Daar kan je vragen stellen en voorlichting krijgen.

Slachtofferhulp Nederland

Hier kun je terecht voor emotionele steun, maar ook voor hulp in een eventueel strafproces. De ondersteuning is altijd gratis.

Bereikbaar via: 0900-0101 en chat
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur

Verhalen van andere jongeren

Op het online platform WTFFF kun je verhalen van andere jongeren horen. Ze vertellen ook hoe ze zijn omgegaan met wat er gebeurd is. Het kan helpen om deze verhalen te lezen, of om ook jouw verhaal hier te delen.

Online beelden verwijderen

HelpWanted is een organisatie waar je anoniem en laagdrempelig advies kunt krijgen bij online grensoverschrijdend gedrag. Ze helpen je bijvoorbeeld om beeldmateriaal van het internet af te krijgen.

Bereikbaar via mail, chat en telefoon (020 - 261 52 75)

Take It Down is een programma waarmee je verdere verspreiding van foto's en video's kunt voorkomen. Je geeft aan om welke foto of video het gaat en het programma zoekt dan naar kopieën daarvan om ze te verwijderen. Dit kan niet op alle platforms. Bekijk op de website op welke platforms het werkt.

Mind Korrelatie

Individueel en professioneel advies en hulp voor iedereen die hierom vraagt. Hier kun je terecht als je mentale problemen hebt, je zorgen maakt om iemand anders of een probleem hebt met iemand anders.

Bereikbaar via: 0900-1450 en chat
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 21.00 uur

Bereikbaar via: 0800-0432 en chat
Openingstijden: Elke dag tussen 11.00 uur en 21.00 uur

Zoek je als jongere hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor jongeren