Online bronnen over scheiding

Enkele suggesties voor online informatie over scheiding.

Centrum Internationale Kinderontvoering
Het Centrum biedt actuele informatie, advies en begeleiding aan ieder die in zijn persoonlijke of professionele omgeving in aanraking komt met (dreigende) internationale kinderontvoering.

Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen
Het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) voert in opdracht van de ministers van Justitie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inningstaken uit op het gebied van wettelijke onderhoudsbijdragen.

Mediatorsfederatie Nederland (MFN)
Website van de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland. Via mediation kunnen conflicten tussen partijen opgelost worden met behulp van een onafhankelijke mediator.

Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVGR)
Website van de beroepsvereniging, één van de erkende specialistische psychotherapie verenigingen in Nederland De NVRG is vertegenwoordigd in de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

Ouders uit elkaar
Deze site, speciaal voor kinderen van gescheiden ouders, geeft antwoord op vragen over scheiding. Ze kunnen klikken op kinderen van verschillende leeftijden en er is ook een onderdeel voor ouders.

Scheiden
Geeft informatie over zaken die spelen rond een scheiding, zoals afspraken over de zorg voor de kinderen, over alimentatie en pensioen, en over rechtsbijstand.

Scheidingskinderen
Deze website bevat informatie over sociaalwetenschappelijk onderzoek naar kinderen en ouderlijke scheiding.

Uitelkaar.nl
Het doel van uitelkaar.nl is stellen in de emotionele periode van scheiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij het maken van hun afspraken. Overzichtelijk kunnen ze op het online platform zelf samen hun afspraken maken.

Vereniging van collaborative professionals
Informatie over collaborative divorce (overlegscheiding), het afhandelen van een scheiding met respect voor elkaar en de familiegeschiedenis. Men kan lid worden en ervaringen uitwisselen.

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators
Vereniging van advocaten, gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Een groot aantal van hen heeft zich gespecialiseerd tot advocaat-scheidingsmediator. De scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen. Oók als zij het (nog) niet met elkaar eens zijn hoe de regeling moet luiden.

VillaPinedo.nl
VillaPinedo.nl is een online platform voor en door jongeren met gescheiden ouders, waar ze ervaringen kunnen uitwisselen over de scheiding van hun ouders.