De Jeugdkantine | 4. Op jezelf wonen

In deze aflevering van De Jeugdkantine gaat het over 'op jezelf wonen' en de invloed die dit heeft op het opgroeien van jongeren. De stelling van de aflevering is: Je wordt pas volwassen als je op jezelf woont. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Rida Deraoui gaan hierover in gesprek met Lonneke van den Berg, onderzoeker bij NIDI en Sofie de Vries, hoofdpersoon in de documentaire 'Helaas ben je het niet geworden'. Ook de jongeren op straat geven weer hun mening. 

Of luister in je favoriete podcastapp:

Apple PodcastSpotifyDeezer

Interview: 'Meer dan een dak boven je hoofd'

Lees ook het interview met Hannes van de Ven van het Nederlands Jeugdinstituut. Hij luisterde mee naar de podcast. 'Door op jezelf te wonen leer je jezelf kennen en ontwikkel je stap voor stap een eigen identiteit.'

Naar het interview

Bekijk de podcast-aflevering hier:

Videobeschrijving

In deze aflevering van De Jeugdkantine gaat het over 'op jezelf wonen' en de invloed die dit heeft op het opgroeien van kinderen en jongeren. De stelling van de aflevering is: Je wordt pas volwassen als je op jezelf woont. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Rida Deraoui gaan hierover in gesprek met Lonneke van den Berg, onderzoeker bij NIDI en Sofie de Vries, hoofdpersoon in de documentaire 'Helaas ben je het niet geworden'. Ook de jongeren op straat geven weer hun mening. Voor meer informatie over dit onderwerp ga naar www.nji.nl/op-jezelf-wonen.

Heb je vragen over De Jeugdkantine? Stuur dan een mail naar podcast@nji.nl.