Kan ik contact krijgen met andere kinderen van pleegouders?

Jij bent niet de enige die een pleegbroer of -zus heeft. In Nederland zijn er meer dan 17.000 pleeggezinnen. Wie weet vind je het leuk om af en toe andere 'eigen kinderen' te spreken. Jullie zullen vast dingen van elkaar herkennen. Het kan jou helpen om te horen hoe zij met bepaalde dingen omgaan. Bijvoorbeeld lastig gedrag van een pleegbroer of -zus of minder tijd met je ouders. . Op die manier kun je elkaar steunen.

Als je het fijn vindt om andere eigen kinderen te ontmoeten, is het goed als jij of je ouders dat zeggen. Misschien organiseert jullie pleegzorgorganisatie al iets voor eigen kinderen. Zo is er een pleegzorgorganisatie die cola-en-chipsavonden houdt voor eigen kinderen van hun pleeggezinnen.

Er zijn ook pleegzorgorganisaties die nog niet iets voor eigen kinderen organiseren. Vertel dan wat je fijn zou vinden. Want als de pleegzorgorganisatie weet dat dit belangrijk is voor jou, kunnen ze misschien een ontmoetingsavond of -middag voor eigen kinderen gaan regelen. En anders kan de pleegzorgorganisatie jou misschien in contact brengen met andere eigen kinderen, zodat je af en toe kunt afspreken of appen.

Lees ook

Zoek je als jongere hulp of advies? Bekijk hier waar je terecht kunt.

Hulp en advies voor jongeren