Opening en lunchsessies Week van de Opvoeding

Op maandag 4 oktober opent het NJi de Week van de Opvoeding met een webinar. Ook zijn er elke werkdag lunchsessies. Want vertel eens… Hoe gaat het met jou als ouder?

Opening met webinar

Op maandag 4 oktober opent het NJi de Week van de Opvoeding met een webinar over het welbevinden van ouders. Hoe het met de ouder gaat, heeft invloed op hoe het met het kind gaat. Voor het kansrijk opgroeien van kinderen is het belangrijk kennis te hebben over het welbevinden van ouders. Wat draagt eraan bij dat ouders goed in hun vel zitten? We zijn benieuwd naar de ervaring van zowel professionals die met ouders werken als van ouders zelf.

De webinar is van 9.30 tot 10.00 uur.

Ik meld me aan

Lunchsessies via Zoom

Het NJi organiseert elke werkdag van 12.00 tot 12.15 uur een lunchsessie. Deze zijn te volgen via Zoom. We vertellen dan kort iets over het welbevinden van ouders. Elke dag met een andere blik.  Interessant voor zowel ouders als professionals.

Deze link is op 4 tot en met 8 oktober elke dag vanaf 11.55 uur te bereiken. Om 12.00 uur stipt start de sessie. 

Naar de lunchsessies

Let op: Tijdens de sessies kun je je microfoon of camera niet gebruiken. Je kunt wel vragen stellen in de chat. Deze vragen worden gebruikt als input voor de informatie op onze site over Ouderschap en opvoeden.

Maandag: Gevoelsleven en emoties

Vertel eens… wat het ouderschap met jouw gevoelens en emoties doet. Wat doet het met de band met je kind en het geraakt worden door je kind? Wil je meer weten over de invloed van je gevoelsleven en emoties op ouderlijk welbevinden? Sluit aan bij de Week van de Opvoeding lunchsessie op maandag!

Wat ik het leukste vind is als mijn dochter terugkomt van school en ze heeft iets leuks of nieuws gedaan, zoals voor de eerste keer van de hoge glijbaan. Die sprankeling! En dat ze dat dan komt vertellen, speciaal aan haar papa… Dat is voor mij de kers op de taart.

Dinsdag: Vriendschappen en diepe verwantschappen

Vertel eens… welke mensen zijn belangrijk voor jou als ouder? De mensen om je heen, zoals vrienden, familie, je partner, de buurvrouw of pedagogisch medewerker. Wil je meer weten over de invloed van vriendschappen en diepe verwantschappen op het ouderlijk welbevinden? Sluit aan bij de Week van de Opvoeding lunchsessie op dinsdag!

Je hebt het er weleens over met collega’s of vrienden en dan zeggen ze: oh dat is normaal dus dat komt wel goed. En daar houd je je dan aan vast.

Woensdag: Voldoening uit ouderschapservaringen

Vertel eens… hoe ervaar jij het ouderschap? Vol zelfvertrouwen, tevredenheid en de juiste opvoedvaardigheden? Of juist een gebrek hieraan? Wil je meer weten over de invloed van voldoening uit ouderschapservaringen op het ouderlijk welbevinden? Sluit aan bij de Week van de Opvoeding lunchsessie op woensdag!

Voor de ouders is dat spannend hè, de eerste schoolweek. Je denkt dan: gaat het wel goed? Heeft ze wel vriendinnetjes? Doet ze het goed op school? En dan krijg je van school te horen aan het eind van de week: het gaat ontzettend goed. Dan heb je als ouder toch het gevoel van: ja, dan hebben we het toch goed gedaan.

Donderdag: Perspectief, inzicht, reflectie

Vertel eens… op welke manier geeft jouw kind betekenis aan je leven? Een kind verandert je leven, en daarmee ook hoe je naar bepaalde dingen kijkt. Wil je meer weten over de invloed van perspectief, inzicht en reflectie op ouderlijk welbevinden? Sluit aan bij de Week van de Opvoeding lunchsessie op donderdag!

Er zijn toch ook wel dingen waar je minder bang van wordt. Ik was vroeger echt heel bang voor spinnen en insecten. En nu heb ik dat toch minder omdat ik dan denk: ja, nu moet ik wel het goede voorbeeld geven!

Vrijdag: Persoonlijk welzijn en ontwikkeling

Vertel eens… heb jij genoeg tijd voor jezelf? Naast dat je ouder bent, ben je ook nog een individu. Wil je meer weten over de invloed van persoonlijk welzijn en ontwikkeling op ouderlijk welbevinden? Sluit aan bij de Week van de Opvoeding lunchsessie op vrijdag!

De tijd nemen om dingen te doen op de manier die ik eigenlijk zou willen. Ik denk dat ik daar nu meer rust in heb.

Lees ook