Week van de Opvoeding

In 2024 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 7 tot en met 13 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. Dit jaar is het thema 'Opvoedhelden'. Dit zijn medeopvoeders die een belangrijke rol spelen voor een kind, jongere of ouder.

Opvoedhelden

Ouders zijn primair verantwoordelijk voor de zorg, begeleiding en opvoeding van hun kinderen. Maar daar staan ze niet alleen in. Grootouders, ooms, tantes en oudere broers en zussen kunnen daaraan bijdragen. En ook leerkrachten, buren, coaches, mentoren en andere volwassenen hebben allemaal op verschillende manieren invloed op het leven en de ontwikkeling van een kind.

Het is fijn als ouders die steun hebben, want opvoeden kan best zwaar zijn. Bovendien zijn kinderen die kunnen terugvallen op andere volwassenen vaak veerkrachtiger en hebben ze meer kans om zich te ontwikkelen tot gezonde volwassenen. Om die reden zetten we dit jaar tijdens de Week van de Opvoeding de opvoedhelden van kinderen én van ouders in het zonnetje.

Banners voor de Week van de Opvoeding

Doe jij mee aan de Week van de Opvoeding? Gebruik dan de banners voor Instagram, Facebook, LinkedIn en X (voorheen Twitter). Klik op de links naar de bestanden. Als je met je rechtermuisknop klikt op het gewenste bestand, kun je die opslaan op je computer.

Banners voor Instagram en Facebook

Banners voor LinkedIn

Banners voor X (voorheen Twitter)

Op de hoogte blijven?

Om op de hoogte te blijven over de Week van de opvoeding kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je een vraag over de Week van de Opvoeding of wil je een activiteit aanmelden?
Mail dan naar weekvandeopvoeding@nji.nl.