• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Mediaopvoeding

Toolbox Mediaopvoeding: Media? Gewoon opvoeden!

Kinderen van nu weten niet beter dan dat zij opgroeien met beeldschermen: thuis, op school, in de trein en op straat. Moderne media zijn bovendien gemakkelijk te bedienen, waardoor ook de allerkleinsten de tablet of smartphone ogenschijnlijk moeiteloos gebruiken. Ouders hebben daar veel vragen over, zoals 'Met wie heeft mijn kind contact via de sociale media en wat gebeurt daar?'.

Toolbox voor professionals

Beroepskrachten kunnen ouders helpen bij het vinden van antwoorden. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft daarvoor de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld. U kunt de gehele toolbox of losse onderdelen bestellen en downloaden. Gaat u in uw werk de tipsheets voor ouders gebruiken, dan adviseren wij u de kwalitatief goede originelen te bestellen.

Bestel de toolbox of onderdelen

Downloaden

Handleiding

Achtergronden en tips per leeftijdscategorie

Specials (alle leeftijden)


Beeldmerk Toolbox MediaopvoedingHet Nederlands Jeugdinstituut heeft de Toolbox Mediaopvoeding ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Vragen?

Peter Nikken is contactpersoon.

Foto Peter  Nikken

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.