• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Implementatie

Belbin teamrollen

Wanneer je helder hebt welke medewerkers nieuwe kennis vaardigheden en/of attitude eigen moeten maken, kan het teamrolmodel van Meredith Belbin een aanvulling zijn om de effectiviteit van teams nog verder te vergroten. De methode brengt in kaart welke talenten er zijn binnen een team en biedt inzicht in de rollen die verder ontwikkeld moeten worden.

Doel

Het doel is om inzicht te krijgen in de talenten en persoonlijkheden van teamleden, zodat deze beter benut kunnen worden en de effectiviteit van het team wordt vergroot.

Toepassing

Het model kan worden ingezet in teams.

Opzet van de verandermethode

In het teamrolmodel van Belbin worden drie testen gebruikt om de teamrollen in kaart te brengen: een persoonlijkheidsvragenlijst, een vragenlijst die de persoonlijke waarden in kaart brengt en een intelligentietest.

1. De 16PF Persoonlijkheidsvragenlijst
Deze vragenlijst staat wereldwijd bekend als een valide en nauwkeurige persoonlijkheidsvragenlijst.

2. De Personal Preferences Questionnaire
Deze test brengt de persoonlijke waarden en overtuigingen in kaart.

3. De Intelligentietest
De Watson Glaser CTA of de DCT-test. Dit is een test om kritisch redeneervermogen te meten.

Deze drie testen wordt beschouwd als de beste manier om teamrollen vast te stellen. Hiernaast heeft Belbin de feedback-test Interplace ontworpen. Hierbij worden vragenlijsten afgenomen bij mensen uit de omgeving van de persoon die wordt getest. Deze test laat zien hoe mensen zichzelf en elkaar in de samenwerking ervaren, en zet dat om in verschillende soorten teamrolrapportages.

Onderbouwing

Het model is gebaseerd op een negen jaar durend wetenschappelijk onderzoek naar de samenstelling en effectiviteit van managementteams van Meredith Belbin. Hier kwam uit naar voren dat ieder team een combinatie van psychologische verschillen nodig heeft om goed te kunnen samenwerken. Belbin identificeerde negen teamrollen, die elk zijn opgebouwd uit een aantal samenhangende eigenschappen en talenten.

Ontwikkeld door

Het model is in 1993 ontwikkeld door Meredith Belbin. Hij is een Britse wetenschapper, bekend van zijn onderzoek naar effectiviteit van managementteams.

Literatuur

  • Belbin, R.M. (1993), ‘Teamrollen op het werk’. Den Haag: Academic Service.

Meer informatie

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.