• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Implementatie

Het is niet altijd makkelijk om een verandering succesvol te implementeren. Dit dossier biedt kennis over implementatie en helpt u op weg bij het vinden van een passende aanpak.

Implementatiewijzer

De implementatiewijzer biedt voor elke stap in de verandering informatie over wat werkt, handige verandermethoden en het ondersteuningsaanbod van het Nederlands Jeugdinstituut. Bovendien is er voor elke stap een korte test met tips.

Advies en ondersteuning

Implementatienetwerk

Het Nederlands Implementatie Collectief (NIC) is een netwerk voor het delen van kennis over effectief implementeren in de jeugdhulp en de publieke gezondheidszorg.

Adviseurs

Onze implementatiedeskundigen kunnen met u meedenken tijdens een implementatietraject.

LeCo-wijzer

De Leer- en Communicatiewijzer helpt u bij het kiezen van de juiste aanpak voor een verandering die u wilt realiseren.

Inzet van netwerken

In het artikel 'Inzet van implementatienetwerken' in het tijdschrift Kwaliteit in Zorg (KiZ) belichten deelnemers aan het Nederlands Implementatie Collectief het belang van nationale en internationale samenwerking en uitwisseling om de kennis over evidence-based implementeren te vergroten. Ook roepen zij nationale en regionale beleidsmakers op om implementatienetwerken moreel maar ook financieel te ondersteunen.

Vragen?

Jolanda Spoelstra is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.