• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Producten en diensten

Factsheet leerlingenzorg en ZAT's in het (voortgezet) speciaal onderwijs - Monitor 2010

Het kabinet wil dat alle scholen beschikken over een goed werkend zorg- en adviesteam waarin de school structureel samenwerkt met andere organisaties. In het speciaal onderwijs is deze ontwikkeling in het schooljaar 2009/2010 prioriteit geworden. Deze factsheet bevat de belangrijkste resultaten van het eerste landelijke onderzoek naar leerlingenzorg en de samenwerking met andere organisaties.

  • Ongeveer de helft van de scholen (54 procent) heeft een intern schoolteam.
  • Elke school dient volgens de wet over een 'Commissie voor de Begeleiding' te beschikken. De meeste scholen (96 procent) hebben een dergelijke commissie, maar 4 procent van de scholen niet. De commissie speelt een rol bij de toelating, herindicatie en bij ernstige problemen van leerlingen.
  • Verder bevat de factsheet cijfers over de schoolinterne functies van de leerlingenzorg, afspraken met de politie over het handhaven van de veiligheid en mogelijke functies van het zorg- en adviesteam.

Titel:

Factsheet leerlingenzorg en ZAT's in het (voortgezet) speciaal onderwijs - Monitor 2010

Auteur:

Steenhoven, P. van der, en D. van Veen

Jaar:

Type:

Factsheet

Omvang:

6 pagina's


Download de publicatie

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.