• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Databank Effectieve Jeugdinterventies

Life Space Crisis Intervention (LSCI)

Life Space Crisis Intervention (LSCI) is bedoeld voor jeugdigen van 6 tot 18 jaar die zich in sociale situaties storend gedragen en regelmatig in crisissituaties belanden. Zo vaak als de crisis ontstaat grijpt een getrainde volwassene in en voert met de jeugdige een geprotocolleerd gesprek. Na een aantal gesprekken - soms enkele, soms meerdere - kunnen zij hun gedrag onder controle houden en reguleren.

Oordeel Erkenningscommissie

Datum:

17 februari 2012

Beoordeeld door:

Erkenningscommissie Interventies:
Deelcommissie Jeugdzorg en psychosociale/pedagogische preventie

Oordeel:

Niet erkend

Toelichting:

Er wordt onvoldoende onderbouwd dat LSCI voor de hele (brede) doelgroep werkt. De theorieën die gebruikt worden voor de onderbouwing zijn te beperkt. Ook wordt onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de diagnose in één gesprek kan worden gesteld.

Contactgegevens

Ontwikkeld door:

Het Orthopedagogisch centrum (OC) 'Nieuwe Vaart' te Gent is door het Amerikaanse LSCI-Institute erkend als National Training Site voor België en Nederland. De verantwoordelijkheid voor de verspreiding van de trainingen in beide landen is toegewezen aan OC 'Nieuwe Vaart', Jozef Guislainstraat 47, 9000 Gent.
Vanuit OC is aangewezen als Licentiehouder LSCI voor Nederland:
  lifespacecrisisintervention.nl@gmail.com of info@lsci.nl
www.lsci.org en www.lsci.nl

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.