• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Webinar 'Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters'

11 mei 2017 - Webinar


Hoe kun je onderwijs-zorgarrangementen het beste organiseren en waar moet je dan op letten? Voor professionals in onderwijs en jeugdhulp die betrokken zijn bij het arrangeren van individuele onderwijs-zorgarrangementen, organiseert het Nederlands Jeugdinstituut samen met Ouders & Onderwijs deze webinar tijdens de Landelijke Actieweek Thuiszitters.

Wat zijn onderwijs-zorgarrangementen?

Sommige leerlingen hebben naast ondersteuning in het onderwijs ook aanvullende zorg nodig. Omdat ze zich anders fysiek of mentaal niet alleen kunnen redden op school. Als die zorg uitblijft, kan thuiszitten het gevolg zijn. We spreken van onderwijs-zorgarrangementen als een leerling op school een combinatie van onderwijs en zorg krijgt. Deze arrangementen komen zowel in het regulier als in het speciaal onderwijs voor. Een onderwijs-zorgarrangement is altijd maatwerk: de behoefte van de leerling of een groep leerlingen bepaalt de aard van het arrangement. Onderwijs-zorgarrangementen komen altijd tot stand door samenwerking tussen leerling, ouders, jeugdhulpinstellingen en scholen.

Tijdens de webinar besteden we aandacht aan de manier waarop professionals vanuit school en onderwijs tot passende onderwijs-zorgarrangementen kunnen komen. Ook is er uitgebreid gelegenheid om aan experts vragen te stellen. De webinar ‘Onderwijs-zorgarrangementen: maatwerk bij (dreigende) thuiszitters’ wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut en Ouders en Onderwijs, in samenwerking met de Ministeries van OCW en VWS.

Let op: de webinar zit vol. Aanmelden is daarom niet meer mogelijk. Een opname van dit webinar komt na afloop beschikbaar.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.