• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Voices of Care – Jongeren met jeugdhulp centraal bij beleid

6 november 2018 - Bijeenkomst
Tijd

13:30 - 16:45 uur

Locatie:

De Nieuwe Koninklijke Harmonie, Tilburg

Kosten:

Gratis

Ik meld me aan

Steeds meer gemeenten en zorginstellingen merken dat de stem van jongeren kennis oplevert die zij nodig hebben om te doen wat nodig is voor kinderen en jongeren. En dat het doen van hun verhaal jongeren helpt betekenis te geven aan hun jeugdhulp ervaringen.

Het betrekken van jongeren wordt zo een belangrijke voorwaarde voor goed beleid. Maar echte participatie vraagt om betekenisvolle, wederkerige dialoog: serieus naar elkaar luisteren, zorgen dat beide partijen er wat aan hebben en uit kunnen leggen waarom iets wel of niet wordt uitgevoerd. Maar hoe doet u dat in de praktijk? 

Inspiratiemiddag

Aanvullend op de Voor de Jeugd Dag organiseren het NJi en de gemeente Tilburg een inspiratiemiddag over Jongeren centraal bij beleid, samen met Voices of Care uit Wales en WhoCares?Scotland. Twee organisaties die decennia aan ervaring hebben hoe hun organisaties van en door jongeren zowel lokaal als nationaal gesprekspartner zijn om het beleid mede vorm te geven. Jongeren van het Jeugdwelzijnsberaad delen hun ervaringen in Nederland.

Met deze partijen en de aanwezigen willen we inspiratie bieden, de dialoog aangaan en mogelijkheden verkennen om na de bijeenkomst met dit vraagstuk samen met gemeenten en jongeren aan de slag te gaan.

Programma

  • 13.30 - 13.45  uur: inloop
  • 13.45 - 14:45 uur: welkom en inspiratiesessie met WhoCares? Scotland en Voices of Care Wales
  • 14.45 - 15.15  uur: vragen en debat met alle deelnemers
  • 15.15 - 15.30  uur: break
  • 15.30 - 16.30  uur: aan de slag in werkgroepen
  • 16.30 - 16.45  uur: plenaire terugkoppeling en vervolg
  • 16.45 uur: afsluiting en borrel  

Meer informatie

Naast deze bijeenkomst organiseren Nederlands Jeugdinstituut en gemeente Tilburg op dezelfde datum en locatie ook de verdiepingsochtend Getting It Right For every Child (Girfec). Met bovenstaand formulier kunt zich voor één of beide bijeenkomsten aanmelden.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.