• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

OplossingenLab 2

1 november 2018 - Bijeenkomst
Tijd

13.30-17.00 uur

Locatie:

NDC den Hommel Utrecht

Kosten:

Gratis

Ik meld me aan

Eind mei vond de eerste editie van het OplossingenLab plaats. Vanuit het hele land kwamen mensen bij elkaar die werken in scholen voor leerlingen met ernstige verstandelijke/meervoudige beperkingen of mensen die met deze scholen samenwerken. Heel wat goede praktijken werden gedeeld van hoe zorg en onderwijs voor deze leerlingen georganiseerd én gefinancierd kan worden. Ook werden oplossingen gevonden voor vragen die hieromheen spelen. Nog niet voor alle vraagstukken is een oplossing gevonden. Daarom organiseert het Nederlands Jeugdinstituut op donderdag 1 november in samenwerking met LECSO, de VGN en de VNG een tweede editie van het OplossingenLab.

Ondernemerschap en lef

Werkt u in de verbinding tussen onderwijs en zorg voor of met kinderen met een ernstige meervoudige beperking? Wilt u van andere regio’s leren en bent u daarbij bereid op een creatieve manier oplossingen te zoeken? We nodigen u van harte uit om bij het OplossingenLab 2 aanwezig te zijn.

Dit kunt u onder andere verwachten

Na het OplossingenLab van vorige keer is een beweging ontstaan. Zowel landelijk als regionaal als op scholen en in zorgorganisaties zelf. Vertrekpunt van het OplossingenLab 2 is dan ook die beweging. Dagvoorzitter Bart van Kessel blikt met deelnemers terug op de afgelopen periode. Evenals met Mineke de Lange (Ministerie van VWS). Daarna vertellen een scholen, samenwerkingsverbanden en zorgorganisaties over oplossingen die zij gevonden hebben in hun praktijk. Denk aan thema’s zoals integrale indicatiestelling, collectieve financiering, een onderwijs-zorgassistent en beperking van het aantal zorgverleners in de klas. Tot slot belichten we vanuit vier perspectieven hoe in Apeldoorn gestalte wordt gegeven aan zorg en onderwijs voor leerlingen met ernstige verstandelijke/meervoudige beperkingen. Het volledige programma volgt binnenkort.

Voor wie?

Het OplossingenLab 2 is gericht op alle mensen die betrokken zijn bij de organisatie en financiering van zorg in onderwijs of onderwijs in zorg voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem contact op met Wendy Kunst, w.kunst@nji.nl.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.