Politieagent roept publiek op zorgen snel te melden

Een politieagent heeft veel reacties losgemaakt met zijn oproep aan het Nederlandse publiek om zorgen over onveiligheid van kinderen snel te melden bij Veilig Thuis of de politie. Hij deed zijn oproep op Facebook, waar hij beschrijft hoe hij afgelopen zomer twee kleine jongens onverzorgd aantrof in een flat.

De politie was op een hete dag gealarmeerd door een buurvrouw die de twee kinderen al de hele dag hoorde huilen. Het gezin woonde al enkele maanden in de flat, maar de buurvrouw had de kinderen nooit gezien. Wel hoorde ze hen regelmatig schreeuwen. De agent brak de deur open en trof de kinderen alleen aan in de flat. Ze maakten een versufte indruk. De kinderen zijn geplaatst in een crisispleeggezin.

De agent begrijpt dat het lastig is om bij de politie een melding te doen over buurtgenoten, maar vindt toch dat het in dit geval eerder had moeten gebeuren.

'Als we dit soort afschuwelijke situaties willen voorkomen, hebben we allemaal een verantwoordelijkheid om in actie te komen', benadrukt Anita Kraak, expert veilig opgroeien bij het Nederlands Jeugdinstituut. 

Bron: Facebook; Nederlands Jeugdinstituut