• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Nieuws uit de jeugdsector

Leefstijlinterventies erkend als goed onderbouwd

Twee leefstijlinterventies zijn door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd: LEFF en het Lekker Fit! Lespakket.

Lifestyle, Energy, Fun & Friends (LEFF) is een van oorsprong Engels programma voor 7- tot 12-jarigen met overgewicht of obesitas. Het programma is gericht op een gezonder voedings- en beweegpatroon. Het bestaat uit twintig groepsbijeenkomsten, groepsgesprekken en beweegactiviteiten, verdeeld over tien weken, waar het kind en een van de ouders aan deelnemen. Na tien weken zijn de BMI en de kwaliteit van leven van de kinderen verbeterd.

Het Lekker Fit! Lespakket is ontwikkeld voor alle groepen in het primair onderwijs. Het doel is dat de leerlingen meer gaan bewegen en gezonder gaan eten op school. Op scholen die werken met Lekker Fit! is het percentage kinderen met obesitas gedaald, bewegen kinderen meer en eten en drinken ze gezonder.

De Erkenningscommissie Interventies erkent interventies op vier niveaus: goed onderbouwd of effectief volgens eerste, goede of sterke aanwijzingen. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Meer informatie

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.