• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Aantal thuiszittende leerlingen daalt nauwelijks

Het aantal leerlingen dat langer dan drie maanden niet naar school gaat en thuiszit is vorig jaar vrijwel gelijk gebleven. Dat blijkt uit een brief van minister Arie Slob van Onderwijs aan de Tweede Kamer.

Gemeenten verzamelen te veel persoonsgegevens

Nijmegen en Zaanstad hebben meer persoonsgegevens van hun inwoners verzameld dan noodzakelijk was om een beeld te kunnen vormen van hun zorgvraag. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Helft leerlingen praktijkonderwijs haalt diploma

Van de leerlingen die in 2013 het praktijkonderwijs verlieten, is ruim de helft na drie jaar er toch in geslaagd een diploma te halen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Burgemeester Krikke wil vaker huisverbod

Bij huiselijk geweld moet vaker een huisverbod worden opgelegd. Als slachtoffers zelf geen aangifte durven doen, moet de politie sneller zaken doorspelen aan het Openbaar Ministerie. Daarvoor pleit de Haagse burgemeester Pauline Krikke in de Volkskrant.

Inspectie: Hoenderloo Groep handelde niet adequaat

De Hoenderloo Groep heeft onvoldoende adequaat gehandeld in de casus van een jongere die in februari 2017 op een gesloten groep suïcide pleegde. Dat is het oordeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.