• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Aantal scholen voor 10- tot 14-jarigen verdubbeld

Het aantal scholen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar, groeit komend schooljaar van zes naar twaalf. Minister Slob (OCW) heeft de aanvragen van de scholen om mee te doen aan een pilot goedgekeurd.

Jeugdzorgwerkers gaan actievoeren in Den Haag

Duizenden jeugdzorgwerkers gaan op 3 september demonsteren in Den Haag tegen de 'nijpende situatie' in de jeugdhulp. Samen met FNV Zorg & Welzijn eisen zij meer geld om de jeugdhulp weer gezond te maken.

'Geen prik, korten op kinderbijslag'

Ouders die hun kind niet laten vaccineren, moeten gekort worden op hun kinderbijslag. Dat voorstel deed Ruud Coolen-Van Brakel, directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) bij EenVandaag.

Steeds meer kleuters naar speciaal onderwijs

Basisscholen in het speciaal onderwijs openen extra kleuterklassen, om de toestroom van jonge kinderen met gedragsproblemen aan te kunnen. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD) op 31 juli.

'Meer beweging leidt tot betere rekenvaardigheden'

Kinderen die meerdere malen per week en gedurende een langere tijd beweegprogramma's volgen, presteren beter met rekenen en wiskunde. Dat is de conclusie van een onderzoek van Amsterdam UMC, gepubliceerd in het British Journal of Sports Medicine.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.