• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Regio's moeten plan maken voor transformatiebudget

Jeugdzorgregio's moeten een meerjarig transformatieplan indienen om in aanmerking te komen voor budget uit het Transformatiefonds. Het ministerie van Volksgezondheid heeft in de 'Spelregels Transformatiefonds' beschreven aan welke voorwaarden het plan moet voldoen.

'Houd meer rekening met kind in asielprocedure'

Vluchtelingenkinderen moeten tijdens de asielprocedure meer hulp krijgen bij het vertellen van hun verhaal. Ook moeten zij meer informatie krijgen over hun situatie. Dat zegt Carla van Os in het proefschrift waarop zij op 14 juni promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

'Islamitische school draagt bij aan samenleving'

De meeste islamitische basisscholen dragen bij aan de integratie van moslims in de Nederlandse samenleving. Dat concludeert Marietje Beemsterboer uit het onderzoek waarop ze op 12 juni promoveerde aan de Universiteit Leiden.

Nederland op zesde plaats KidsRights Index

Nederland staat op de zesde plaats van de kinderrechtenindex van KidsRights en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Nederland scoort hoog op de domeinen leven, gezondheid, onderwijs en  bescherming. Voor het vijfde domein, 'ondersteunend klimaat voor kinderrechten', staat Nederland echter veel lager op de ranglijst.

Aangepast woonplaatsbeginsel gaat in per 2020

Het woonplaatsbeginsel wordt per 2020 aangepast. Onder meer zal worden vastgelegd dat de gemeente waar een kind of jongere vandaan komt bij verblijf verantwoordelijk is voor de kosten van de jeugdhulp. Dat meldt de VNG.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.