• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Delinquent gedrag is goed te behandelen

Bij jongeren met kille-emotieloze trekken is delinquentie beter te behandelen dan oppositioneel gedrag. Dat blijkt uit het onderzoek van Tijs Jambroes, waarop hij op 25 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Kinderen met homoseksuele ouders even gelukkig

Kinderen met twee moeders of twee vaders zij net zo gelukkig als kinderen uit een gezin met een vader en een moeder. Daarbij heeft biologische verwantschap geen invloed op de relatie tussen kinderen en hun ouders. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar homoseksueel ouderschap Henny Bos, die op 12 oktober haar oratie hield aan de Universiteit van Amsterdam.

Vaak verlies van contact met ouder na scheiding

20 procent van de volwassenen tot 46 jaar met gescheiden ouders had het afgelopen jaar geen contact met hun vader. 5 procent had geen contact met hun moeder. Dat blijkt uit een onderzoek naar de langetermijneffecten van scheiding door de Universiteit van Amsterdam en het CBS.

Jongere selectief bij samenstellen hulpnetwerk

Jongeren vragen niet bij al hun vrienden om hulp maar zijn daarin selectief. Dit blijkt uit het proefschrift van Loes van Rijsewijk, waarop ze op 18 oktober promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

'Eén loket is geen garantie voor integrale zorg'

Het inrichten van één gemeentelijk loket is geen geschikte oplossing voor de toegang tot zorg van mensen met een complexe of domeinoverstijgende zorgvraag. Dat schrijft minister Hugo de Jonge in zijn reactie op het advies Zorgen voor burgers van de Nationale Ombudsman.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.