• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Werkveld pleit voor 'fair' tarief voor jeugdhulp

Jeugdzorg Nederland en drie werknemersorganisaties pleiten voor een 'integrale verbeteragenda' en een 'fair tarief' om de problemen in de jeugdhulp aan te pakken. Dat schrijven ze in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gemeenten doen meer aan preventie kindermishandeling, bereik onduidelijk

Gemeenten hebben ten opzichte van 2014 steeds meer beleid op preventie van kindermishandeling. Toch zijn er nog steeds gemeenten die geen of nauwelijks preventiebeleid hebben. Ook hebben de meeste gemeenten de risicogroepen voor kindermishandeling beperkt in beeld.

Signs of Safety creëert veilige opvoedsituatie

De methode Signs of Safety is door de deelcommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid van de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd.

Lespakket Kriebels in je buik goed onderbouwd

Kriebels in je buik is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd.  Het lespakket stimuleert een gezonde en veilige seksuele ontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Programma Make a move goed onderbouwd

De interventie Make a move is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd. Het programma is bedoeld om seksueel gezond gedrag te bevorderen en seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen onder laagopgeleide jongens van 12 tot en met 17 jaar.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.