• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Inspectie: Jeugdhulp op orde in Caribisch Nederland

De Inspectie Jeugdzorg beoordeelt de kwaliteit van de Voogdijraad op Sint Eustatius en Saba als voldoende. De jeugdzorg op Bonaire is ook op orde. Dat rapporteerde de inspectie afgelopen augustus.

Platform tegen extremisme en polarisatie is online

Het Platform JEP (Platform Jeugd preventie van Extremisme en Polarisatie) is deze zomer in opdracht van het ministerie van VWS opgericht om kennis en ondersteuning te bieden aan professionals in het jeugddomein.

G32 en Jeugdzorg Nederland: Begroting stelt teleur

De G32, vertegenwoordiger van 38 steden, en Jeugdzorg Nederland zijn teleurgesteld in de begroting van VWS voor 2018. Ze hadden gehoopt om extra geld voor de transformatie van de zorg, zeggen woordvoerders van de organisatie in Binnenlands Bestuur.

'Stel kwetsbare jongere centraal in aanpak'

Jongeren tussen 16 en 27 jaar in een kwetsbare positie hebben in hun gemeente een sluitend netwerk nodig voor zorg en ondersteuning. Ook moeten zij meer centraal staan en een actieve inbreng hebben in hun eigen toekomst, om tot een effectieve aanpak te komen. Dat is de conclusie van een meerjarig, kwalitatief onderzoek van Toezicht Sociaal Domein (TSD).

VNG wil bijdrage Rijk voor Transformatiefonds

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het nieuwe kabinet geld vrijmaakt voor een Transformatiefonds voor het sociaal domein. Dat schrijft de VNG in een brief aan informateur Gerrit Zalm.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.