• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Nieuws uit de jeugdsector

Handreiking versterken pedagogische civil society

De handreiking 'De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin bij het versterken van de pedagogische civil society' is aangeboden aan de elf deelnemende gemeenten, tijdens het slotcongres van het project Allemaal Opvoeders op 13 december.

Het doel van Allemaal Opvoeders is de omgeving van gezinnen - de school, sportverenigingen en andere ouders - te betrekken bij de opvoeding. Elf gemeenten zochten tijdens een tweejarige pilot naar manieren waarop de Centra voor Jeugd en Gezin dat kunnen ondersteunen en stimuleren. In de handreiking staan de ervaringen van deze gemeenten.

Het project Allemaal Opvoeders is een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut en de Universiteit Utrecht, onder leiding van hoogleraar Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken Micha de Winter. Op de website Allemaalopvoeders.nl staan de activiteiten in verschillende gemeenten omschreven.

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Meer informatie

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.