Week tegen Kindermishandeling van start

Van 16 tot en met 22 november 2020 is het de Week tegen Kindermishandeling, een week waarin extra aandacht wordt besteed aan dit complexe probleem. De aandacht ligt dit jaar meer dan ooit op leren van elkaar met de bundeling van ervaringsverhalen en een podcastserie, waarin geleerde lessen centraal staan. Daarnaast vinden in het land tientallen activiteiten plaats.

Geleerde lessen

De Week tegen Kindermishandeling 2019 was de aftrap om een jaar lang ervaringsverhalen te delen. Nu, een jaar later, praten we over de geleerde lessen en inzichten, zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien. Dit doen we in een podcastserie, waarbij we van maandag tot en met donderdag elke dag om 10.00 uur een aflevering van de serie delen op Weektegenkindermishandeling.nl.

Verhaal 30 is bijzonder

Verhaal nummer 30 moet nog geschreven worden. En wel door jou. Een prominente plek voor een verhaal dat er, in jouw gesprekken over de aanpak van kindermishandeling, misschien wel het meeste toe doet. Want we leren van elkaar door samen in gesprek te gaan over onze eigen ervaringen en geleerde lessen.

De bundeling van verhalen is vanaf 20 november 2020 beschikbaar via de website van de Week tegen Kindermishandeling. Jouw verhaal deel je op de invulbare pagina’s in het magazine. Schrijven, opslaan en klaar; jouw verhaal is onderdeel van de 30 verhalen.

Activiteiten

Door het land zijn, zoals elk jaar, weer tientallen activiteiten georganiseerd die tijdens de Week tegen Kindermishandeling plaatsvinden. De activiteiten zijn veelal online en variëren van webinar tot filmfestival en van tentoonstelling tot workshop.

Over kindermishandeling

In Nederland groeit circa 3 procent van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie, wat neerkomt op zo’n 120.000 kinderen. Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. En toch is onze gezamenlijke inzet meer dan de moeite waard, omdat we het er allemaal over eens zijn dat elk kind recht heeft op een veilig thuis!

Bron: NJi

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 06 – 25 66 07 57 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)