Tweede werk- en leertraject jongerenparticipatie voor gemeenten

Gemeenten die meer willen samenwerken met jongeren kunnen zich weer inschrijven voor het werk- en leertraject Democracy Reloading. Er is plaats voor tien gemeenten. Die gaan ieder voor zich én lerend van elkaar een succesvolle jongerenparticipatiestructuur ontwerpen en implementeren.

Terwijl de stem van jongeren steeds meer een centrale plek krijgt binnen gemeenten en beleid, brengt jongerenparticipatie ook nog veel uitdagingen met zich mee. Daarom organiseren Erasmus+ Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut voor de tweede keer Democracy Reloading, een werk- en leertraject gericht op jongerenparticipatie.

Het traject

De deelnemende gemeenten analyseren hoe jongerenparticipatie ervoor staat binnen hun gemeente, waarna zij handvatten krijgen om dit te versterken. Ook biedt Democracy Reloading middels verdiepingssessies en online masterclasses inzicht in en kennis van verschillende vormen van jongerenparticipatie.

Het werk- en leertraject loopt van april tot en met november. Tijdens het traject vormen de deelnemers een klein en betrokken netwerk, dat leert van elkaar. De gemeentes worden gecoacht en ondersteund door Erasmus+ Jeugd, het NJi, Nationale Jeugdraad, de VNG en junior gemeentecoaches. Die laatsten zijn jongeren die met de gemeenten meedenken over hun ideeën.

Aanmelden voor dit traject is niet meer mogelijk.

Vragen?

Heb je vragen over het nieuwe werk- en leertraject? Stel ze aan Lindsay Vogelzang.

Meer over Democracy Reloading

Lees meer over Democracy Reloading en over de ervaringen van gemeenten die deelnamen aan het eerste traject.

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)