Samen aan zet tijdens de Week tegen Pesten

Op 21 september begon de Week tegen Pesten, georganiseerd door de Stichting School en Veiligheid. Vanuit het thema 'Samen aan zet' staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. In het kader van deze week deelt het Nederlands Jeugdinstituut vijf blogs van vijf schrijvers.

De bloggers gaan onder andere in op actuele thema's zoals de aanpak van pesten op school en het tegengaan van cyberpesten en discriminatie. Ook de samenwerking van onderwijs en jongerenwerk in de aanpak tegen pesten komt aan de orde, net als een veilige schoolomgeving voor LHBTIQ+-leerlingen.

'Pesten manifesteert zich op verschillende plekken in de samenleving', vertelt Charlotte Dopper, leider van het NJi-project Veiligheid in de basis. 'Op scholen wordt hard gewerkt om pesten tegen te gaan. Dat gebeurt ook op andere plekken en veelal in samenwerking. De vijf blogs die wij tijdens de Week tegen Pesten delen, brengen dit in beeld én gelden als inspiratie, waarbij zowel kennis als ervaringen worden gedeeld.'

Bron: NJi

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)