Quarantaineregels op scholen versoepeld

Leerlingen en docenten die in nauw contact zijn geweest met een besmet persoon hoeven niet meer in quarantaine als zij klachtenvrij zijn. Dat is een van de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet tijdens de persconferentie op 25 januari aankondigde.

Eerder moesten door de quarantaineregels veel klassen en leraren naar huis vanwege besmettingen in de klas. Door de versoepeling kunnen nu meer leerlingen fysiek les krijgen.

Voor studenten van 18 jaar of ouder gelden de quarantaineregels voor volwassenen. Zij hoeven niet in quarantaine als zij in de afgelopen acht weken positief getest zijn en geen klachten hebben, of meer dan een week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben.

Naast de versoepeling van de quarantaineregels gaan de horeca en de cultuur- en evenementensector open tot 22.00 uur en mag er weer publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden.

‘Het is hartstikke fijn dat er weer meer kan’, zegt Anita Kraak van het Nederlands Jeugdinstituut. ‘We weten dat de coronamaatregelen schadelijk zijn geweest voor de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is nu zaak dat we samen kijken hoe we bij een soortgelijke situatie in de toekomst beter kunnen voorzien in de cruciale behoeften van kinderen en jongeren om zich te kunnen ontwikkelen.’

Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

Meer informatie

Bericht OCW