‘Open ook mbo, hbo en universiteiten’

Het mbo, het hbo en de universiteiten moeten vanaf volgende week weer open om verdere psychische schade bij jongvolwassenen te voorkomen. Dat schrijft de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) in een brief aan het OMT en de regering.

De NVvP schrijft dat ze zich grote zorgen maakt over de korte- en langetermijnschade die jongvolwassenen oplopen door de coronamaatregelen en de sluiting van scholen en onderwijsinstellingen.

De vereniging wijst in haar brief op verschillende onderzoeken die bevestigen dat de helft van de studenten sinds de coronapandemie psychische problemen ervaart, zoals eenzaamheid, somberheid en slaapproblemen. Juist de adolescentie is de meest kwetsbare levensfase voor het ontwikkelen van mentale problemen, aldus de NVvP. Daarom roept de vereniging het kabinet op om alles op alles te zetten om het openen van alle onderwijsinstellingen mogelijk te maken.

De brief is ondertekend door de MBO Raad, de Landelijke Studentenvakbond, de Nationale Jeugdraad, de Vereniging Hogescholen, Universiteiten Nederland en het Interstedelijk Studenten Overleg.

Bron: NVvP

Meer informatie

Bericht NVvP

Lees ook