Nu inschrijven voor Jeugd in Onderzoek

Wat is er nodig om de mentale gezondheid van jongeren te versterken? En welke rol speelt veerkracht hierbij? Deze vragen staan centraal tijdens het congres Jeugd in Onderzoek.

Werk jij in de jeugd- en onderwijssector of ben je nauw betrokken bij onderzoek? Kom dan op 22 september naar Den Bosch voor het opdoen van kennis en inspiratie.

Thema Mentaal welbevinden en veerkracht

In het plenaire ochtendprogramma hoor je hoe het gaat met het mentaal welbevinden en de veerkracht van jongeren. Keynote-speakers Marloes Kleinjan en Femke Kaulingfreks gaan hier ieder vanuit hun eigen expertise op in en vertellen je welke kennis en ervaring zij hierover hebben opgedaan.

Marloes Kleinjan is hoogleraar mentale gezondheidsbevordering van de jeugd aan de Universiteit Utrecht en programmahoofd Jeugd bij het Trimbos-instituut. Femke Kaulingfreks is lector Jeugd en Samenleving bij hogeschool Inholland in Amsterdam.

Keynote Marloes Kleinjan

Beschikken we op dit moment over de juiste bouwstenen en infrastructuur om effectief te kunnen inzetten op het versterken van de mentale gezondheid bij jongeren en het voorkomen van psychische problemen? Kleinjan denkt dat hier nog veel winst te behalen valt.

Keynote Femke Kaulingfreks

Kaulingfreks legt uit waarom zij denkt dat we beter kunnen spreken van een veerkrachtige generatie dan van een verloren generatie − ondanks de grote, eigentijdse uitdagingen waar de jeugd mee te maken heeft. Ze geeft een duiding van het begrip veerkracht en de rol die veerkracht speelt in de sociale identiteitsvorming van jongeren.

Middagprogramma

In het middagprogramma staan er 42 deelsessies in drie rondes op het programma. De deelsessies bestaan uit masterclasses, workshops, lezingen, pitches en netwerktafels.

Inschrijven en kosten

Heb je zin in een dag vol ontmoetingen en kennisuitwisseling? En wil je met zekerheid kunnen deelnemen aan de deelsessies van je voorkeur? Wacht dan niet te lang met inschrijven via de website van Jeugd in Onderzoek. Daar vind je ook meer informatie over het programma. Een toegangsticket voor Jeugd in Onderzoek kost 150 euro.

Over Jeugd in Onderzoek

Jeugd in Onderzoek is dé ontmoetingsplek voor jeugdprofessionals, beleidsmedewerkers, wetenschappers en schoolleiders en -bestuurders die kennis en ervaring willen uitwisselen om de ondersteuning aan de jeugd en ouders te verbeteren.

De organisatie van Jeugd in Onderzoek is in handen van ZonMw, in nauwe samenwerking met het NJi, NCJ, TNO, NRO, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en Landelijk Kenniscentrum LVB.

Jeugdinonderzoek.nl

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 06 – 25 66 07 57 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)