‘Mentaal welzijn jongeren moet verbeteren’

De stichting MIND Us wil mogelijk maken dat jongeren meer grip krijgen op hun mentale gezondheid, meer veerkracht ontwikkelen en de juiste hulp weten te vinden. Koningin Máxima, erevoorzitter van MIND Us, lanceerde de stichting op 30 maart.

Aanleiding voor de oprichting van MIND Us is dat uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds meer druk ervaren en daardoor vaker psychische problemen krijgen. De stichting wil het mentaal welzijn van jongeren tussen 12 en 27 jaar vergroten door de samenwerking tussen bestaande organisaties te bevorderen en nieuwe initiatieven te stimuleren. Bij alle activiteiten, overleggen en bijeenkomsten van MIND Us zijn jongeren betrokken.

Preventief programma

MIND Us is een preventief programma met als focus een opgroeiomgeving die de mentale weerbaarheid van jongeren vergroot, en vaardigheden die de mentale veerkracht van jongeren versterken. Ook besteedt het programma aandacht aan laagdrempelige toegang tot ondersteuning en passende hulp voor jongeren met beginnende klachten.

Het Nederlands Jeugdinstituut is betrokken bij deze beweging. Ook werkt MIND Us samen met partners uit het onderwijsveld en bestuurlijke en maatschappelijke partners.

Bron: MIND Us

Erevoorzitter koningin Máxima bij de lancering van MIND Us.

Erevoorzitter koningin Máxima bij de lancering van MIND Us. Foto: MIND – Robin Utrecht

Meer informatie 

MIND Us

Lees ook