Meld je aan voor Jeugd in Onderzoek 2022

De nieuwste onderzoeksresultaten, praktische handvatten en waardevolle contacten. Dat kunnen professionals, beleidsmakers en onderzoekers verwachten bij het event Jeugd in Onderzoek, op donderdag 22 september in Den Bosch. Voor jeugdzorgprofessionals zijn er bijvoorbeeld workshops over het Samenwerkingsverband Effectieve Jeugdhulp Nederland (SEJN) en Gezinsbegeleiding op Maat.

Het doel van Jeugd in Onderzoek is kennis en ervaring uitwisselen om hulp en ondersteuning aan jeugd en ouders te verbeteren. Het event is gericht op professionals, beleidsmakers en onderzoekers op het gebied van preventie, zorg en onderwijs.

Inspirerende keynotes

Mentaal welbevinden en veerkracht is het thema van Jeugd in Onderzoek 2022. Experts Marloes Kleinjan en Femke Kaulingfreks nemen je tijdens hun keynote-lezingen mee in actuele vraagstukken en reflecteren op mogelijke kansen.

Ruim veertig deelsessies

Naast de keynote-lezingen is er keuze uit 42 deelsessies: lezingen, workshops, postersessies en netwerktafels om jouw persoonlijke programma samen te stellen. Wat te denken van een workshop waarin je ontdekt hoe de SEJN-organisaties hun samenwerking vormgeven? En denk jij dat jongeren mentaal veerkrachtiger worden door gebruik van een app? Woon de lezing over de Feelee-app bij en je ontdekt het. Of ga jij liever aan de slag? Doe dan mee aan de workshop Gezinsbegeleiding op Maat, waarin uitwisseling van kennis en ervaring tussen wetenschap en praktijk centraal staat. Er is volop keuze!

Een dag vol ontmoetingen

Neem een duik in de nieuwe kennis binnen jouw vakgebied, ontdek hoe je deze toepast in de dagelijkse praktijk en bespreek de actualiteiten uit jouw werk met je vakgenoten. Tijdens Jeugd in Onderzoek wordt volop kennis en kunde gedeeld. Ook is er tijdens de netwerklunch en borrel voldoende gelegenheid om met collega's uit het werkveld in gesprek te gaan.

Aanmelden

Meedenken, samen discussiëren en netwerken. Niet voor niets is Jeugd in Onderzoek dé ontmoetingsplek voor iedereen in de jeugd- en onderwijssector. Jij als jeugdzorgprofessional mag daarom niet ontbreken. Meld je aan en laat je inspireren.

Ik meld me aan

Over Jeugd in Onderzoek

De organisatie van Jeugd in Onderzoek is in handen van ZonMw, in nauwe samenwerking met het NJi, NCJ, TNO, NRO, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het Kenniscentrum LVB.
Jeugd in Onderzoek vindt plaats in 1931 Congrescentrum 's-Hertogenbosch op 22 september.

Vragen?

Programma Jeugd in OnderzoekWorkshop Samen SEJN: 29 jeugdhulporganisaties die samen lerend doen wat werktLezing Mentaal welbevinden en veerkracht, over onder meer de Feelee-appWorkshop Gezinsbegeleiding op Maat: externaliserende gedragsproblemen bij kinderen verminderen

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 06 – 25 66 07 57 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur)