Kwart van jongeren heeft een schuld

26 procent van de jongeren heeft een schuld. Bij de meesten is die schuld lager dan 250 euro. Dat blijkt uit een online peiling onder ruim duizend 18- tot 30-jarigen in opdracht van deurwaardersorganisatie Flanderijn.

40 procent van de deelnemers aan de peiling had afgelopen jaar moeite om een rekening te betalen. Bij 19 procent kwam dat vaker dan één keer voor en 8 procent had regelmatig moeite. 2 procent had moeite met het betalen van bijna alle rekeningen.

Bij 33 procent van de deelnemers was vooral de zorgverzekering een probleem. 24 procent had moeite om de huur of hypotheek te betalen en 20 procent kon moeilijk vrienden of familie terugbetalen.

Van de jongeren die hulp zochten bij het oplossen van financiële problemen klopte 50 procent aan bij de ouders. 15 procent vroeg hulp bij familie en 9 procent bij vrienden. Bij elkaar 4 procent deed een beroep op een budgetcoach, bewindvoerder of schuldhulpverlener.

Bericht FlanderijnFactsheet over peilingBericht Trouw

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.